De kracht van TikTok

Short Form Video content

Het hardst groeiende social media kanaal!

Met meer dan 5.7 miljoen Nederlandse gebruikers, is TikTok ook dit jaar weer het hardst groeiende social mediakanaal. Het is dan ook de hoogste tijd om het platform mee te nemen in jouw strategie voor 2024. Shortclips laat je graag zien hoe jouw bedrijf door middel van TikTok kan groeien.

Een enorm bereik

TikTok is een platform waarop korte video’s worden geplaatst en staat in teken van creativiteit en talent. De app werd in 2017 uitgebracht en is in een korte tijd uitgegroeid tot één van ’s werelds grootste social media platformen. Het afgelopen jaar is het aantal gebruikers in Nederland gegroeid met 75%. Ondanks dat TikTok erg populair is onder jonge gebruikers, is de groei voornamelijk zichtbaar bij twintigers. In de categorie 25 tot en met 29 jaar is het aantal gebruikers alleen al verdubbeld. Dat betekent dat de doelgroep zich uitbreidt en het platform steeds meer bereik heeft.

Wat betekent deze groei voor jouw bedrijf?

TikTok stimuleert om relevante en creatieve content te delen. Daarbij heeft het aantal volgers veel minder invloed dan bij andere social mediakanalen. Het is dus de ‘content’ die er echt toe doet. Door de groei zullen steeds meer bedrijven inspringen, waardoor het lastiger wordt om op te vallen. Door nu in actie te komen kun jij als ‘early adopter’ snel en gemakkelijk er bovenuit springen en een flinke fanbase opbouwen. Hierdoor zal de naamsbekendheid van je bedrijf sterk toenemen.

Hoe gaan wij te werk?

 1. Kennismaking

  Tijdens een gesprek maken we kennis en bespreken we jouw behoeften. Samen stemmen we de maandelijkse hoeveelheid video’s af, zodat deze perfect aansluiten bij jouw wensen en doelen. Zo zorgen we voor een maatwerkoplossing die bij jou past.

  Plan van aanpak

  Na ons eerste gesprek gaan we brainstormen over short video ideeën. Samen bespreken we deze en na jouw goedkeuring schrijven we gedetailleerde scripts en werken we een shotlist uit. Zo zijn we uitstekend voorbereid voor de opnamedag, wat resulteert in een soepel verloop en professionele video’s.

  Filmen op locatie

  Bij Shortclips maken we video content met presentatoren, vaak jouw eigen medewerkers. Dit zorgt voor een vertrouwd gezicht en een persoonlijke touch, waardoor de boodschap authentieker overkomt. 

  Video editing

  Na de opname starten we met de montage en bepalen we samen de upload volgorde. Onze editors maken snelle short video’s met maximale impact en betrokkenheid. Zodra de editing is afgerond, ontvang je de video’s ter controle.

  Posten op social media

  Onze professionals plaatsen handmatig alle gemaakte shorts, zodat de video’s op de juiste momenten en kanalen online verschijnen. We richten ons op de avonden en weekenden, wanneer mensen thuis zijn en tijd hebben om de video’s te bekijken, voor optimale zichtbaarheid en betrokkenheid.

  Analyseren geposte content

  We evalueren voortdurend video’s en groei, om strategisch bij te sturen en zo te zorgen voor optimale groei en ontwikkeling.

Short Form Video content uitbesteden?

Short form video content biedt bedrijven een unieke en krachtige manier om hun doelgroep te bereiken en te engageren. Door creatief en authentiek te zijn, gebruik te maken van trends, en te focussen op een duidelijke boodschap, kunnen bedrijven hun merk versterken en hun zichtbaarheid vergroten. Of je nu een groot merk of een klein lokaal bedrijf bent, short form video biedt ongekende mogelijkheden om te groeien en succesvol te zijn in de digitale wereld. De toekomst van marketing is kort, krachtig en visueel boeiend. Profiteer hiervan en zet short form video in om jouw bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen.

Contact

Laten we samenwerken!

Klaar om de kracht van Short Form Video content te ervaren? Neem contact met ons op via het formulier of bel ons!

Shortclips - Jarno en Abel
× Neem contact met ons op!